Zászlók a szélben....

2018.10.02

    Néhány napja közzétettünk egy felhívást, miszerint Piros-Fekete Székely zászlót ajándékozunk azon önkormányzatoknak akik kiteszik, vagy lecserélik az Sznt. mozgalmi zászlaját. 

    Ennek előzményeként egy jó barátunkkal történt egyezség adott hozzá ötletet, aki nem más mint Becs József a Péceli Wass Albert társaság vezetője.      A  Visszhang alkalmával ajándékoztunk neki egy zászlót azzal a feltétellel hogy kerül neki egy zászlórúd valahol. Nos ígéretéhez híven 3 nappal később ott lobogott eme zászló Pécelen a Wass Albert emlékmű mellett.
    Ezek után természetesnek tűnt, hogy a Visszhang főtámogatójának, Boldog István képviselőnek valamint Kétpó polgármesteri hivatalának is ajándékozunk egyet-egyet köszönetképpen. 

    Ezek után csak egy lépés volt, hogy eljussunk arra a pontra, hogy minden önkormányzatot és támogatónkat megajándékozzunk, akik vállalják hogy bátran kitűzik a Székely nép igazi lobogóját.

    Így jutott el már a hétvégén az első két zászló Csíkszentmihály és Csíkcsicsó polgármesteréhez.

    A továbbiakban is várjuk minden Városháza, Megyei tanács, Polgármesteri hivatal, Községi hivatal vagy akár bármelyik egyéni támogatónk jelentkezését és a legrövidebb úton eljuttatjuk az igényelt zászlót mindenkihez. 
   Ameddig lobognak a zászlaink, ameddig van ki tovább vigye a tüzet, nem félek, hogy elveszünk!   

"Utolsó percig tartjuk magunkat,
Amíg visz lábunk, megyünk tovább.
S ha majd a zászlónk kihull kezünkből,

Vedd fel, s te vidd tovább!" 


Székelyek világszövetsége