Visszhang Székely Tábor 2018

2018.09.11

Idén 30 éve annak, hogy Budapesten Június 27-én a Hősök téren több százezer ember gyűlt össze tiltakozásul a romániai falurombolások ellen.

2017-ben a Székelyek Világszövetsége Budapesten szintén Június 27-én a Hősök téren emlékezett erre az eseményre, amelyen 29 évvel azelőtt a magyar nép a külhoni testvéreiket is ért romániai falurombolások miatti szolidaritásukat fejezték ki. A XX.század elég keményen próbára tette a magyarságot és a székelységet is. Testvéreinket öltek le halomszámra, nemzettudatunktól szerettek volna megfosztani bennünket, de nem engedtük. Sok vér elfolyt, de még is megmaradtunk, annak ellenére, hogy sok sebesülés érte a nemzetet. A romániai falurombolások is sebet ejtettek az erdélyi magyarokon és székely embereken is. Megfosztottak több száz embert a lakhelyétől, elvették tőlük az életük egy részét és több esetben ezek az emberek külföldre kellett elmenjenek.A tavaly amikor felmerült az ötlet, hogy ezt a megemlékezést csináljuk meg, megtisztelő volt számomra, hogy én is részese lehettem, ezáltal olyan embereket ismerhettem meg Budapesten is, akikről azt kell mondanom, hogy a legkiválóbb magyar emberek. Többen szó nélkül jöttek és felajánlották a segítségüket az esemény létrehozásában, és ami a fontos ebben politikai szimpátiától függetlenül. Az esemény mindannyiunk életében egy nagy élmény volt, de ezt 2018-ban szeretnénk tovább vinni és úgy döntöttünk, hogy idén Székelyföldön csináljuk meg ezt az eseményt

Az eseményünk célja az, hogy az emberek támogatásával pénzt gyűjtsünk a Bözödújfaluért Egyesületnek, hogy Bözödújfalu templomát újra felépíthessék. Ezzel visszaadunk az embereknek valamit, amiért érdemes lesz visszatérni évről évre, ezért kérünk mindenkit, aki részt venne az esemény sikeres lebonyolításában az vegye fel a kapcsolatot velünk a Székelyek Világszövetsége weboldalán.

A Székelyek Világszövetsége a Visszhang eseményét idén Székelyföldön rendezi meg. Az esemény tavaly Budapesten a Hősök-téren lett megrendezve ahol a romániai falurombolások elleni 1988-as szintén Hősök téri több százezres megatüntetésre emlékeztek meg. 2018 ban 30-éves évfordulója van ennek az 1988-as eseménynek és a Székelyek Világszövetsége úgy döntött ezt az eseményt itt Székelyföldön kell megrendezni és a falurombolások egyik áldozatának Bözödújfalu templomának felépítésére is gyűjtenénk, amit személyesen a Bözödújfaluért Alapítványnak adnánk át.

A rendezvény támogatói:

A Visszhang-2018 további támogatói:
- Boldog István magyar országgyűlési képviselő
- Kétpó polgármesteri hivatala
- Népművészeti bolt Székelyudvarhely
- Herkules ajándék és divatbolt Székelyudvarhely
- Piaci étterem Székelyudvarhely, valamint
- a Székelyek világszövetségének összes támogatója

Köszönjük, hogy támogatták rendezvényünk sikerességét és jótékonyságunk célját!
Szebb székely jövőt!

További képek Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/SzVSz/