Visszhang 2017

2017.06.29

Kedves Meghívott!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy a Székelyek Világszövetsége folyó év június 27-én, kedden a budapesti Román Nagykövetségnél, valamint a budapesti XIV. kerületi Hősök terén figyelemfelkeltő rendezvényt szervez.

A program első része délelőtt 11:00 órakor kezdődik a Román Nagykövetség épülete előtt - XIV kerület Thököly út 72. szám -, majd kb. 12:40 órakor folytatódik a Székely Függetlenségi Menettel a Thököly út- Dózsa György út - Hősök tere útvonalon. A Hősök terén megemlékezést tartunk az1988. évben, szintén ezen a helyszínen lezajlott megatüntetésre, ahol is a román kommunista diktatúra és konkrétan a romániai falurombolások ellen emelte fel szavát a magyarság.

A rendezvény keretében szervezetünk kérvényt juttat el Románia Magyarországi Nagykövetségéhez, amelyben a székely nép őshonos népként való elismerése szerepel. Június 27-től aláírásgyűjtésre is sor kerül a székely nép őshonosságának elismerésére, ebben az esetben a Magyar Kormányt kérjük. A színes programokkal tűzdelt esemény 19:00 órakor fejeződik be a Hősök terén.

Az objektív tájékoztatás reményében ezúton tisztelettel meghívjuk Önt és kedves ismerőseit, barátait, munkatársait!

Ugyanakkor tisztelettel meghívnánk a Székelyek Világszövetségének az eseményhez kapcsolódó előzetes sajtótájékoztatójára is, amelyet 2017. június 20-án 15:00 órakor tartunk az 1191 Budapest Szabó Ervin u. 37. szám alatt üzemelő Bujdosó Székely Vendéglőben!

András Mihály

Székelyek Világszövetségének elnöke (+36-70-2177106, szvszwomasfounder@yahoo.com)

Budapest 2017. 06. 13.

ENG. ,,ECHO-VISSZHANG,, The Szekely's World Organization event in Budapest

We will gather in front of the Romanian Embassy in Budapest ( Thököly rd. 72) starting at 11:00 am local time, on June 27, 2017. The Szekely's World Organization will deliver a petition asking the Romanian Government to declare the Szekely people of Romania as an indigenous population with a majority living in the center of Romania named Szekelyland.

After that, we will march from that location to the Heroes Square (Hősök tere) were politicians, representatives of various non-profit organizations, and some of the speakers, that asked for the Romanian dictator's resignation in 1988, will be present. This march is called "VISSZHANG"(Echo) representing the request for the Szekely's voices to be heard again.
Also, we would like to send a message to the Hungarian government to stop supporting the leftist Hungarian parties in Romania, who are selling out the Hungarian speaking Szekely population. Music, crafts, and a good time will end the march. If anybody would like to help, please, don't hesitate to contact us. More information: szvszwomasfounder@yahoo.com Mike Andras

További képek Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/SzVSz/
vagy Facebook csoportunkban: https://www.facebook.com/groups/423560657814181/