Székely honossági népszavazás. Megvan a szükséges aláírás.

2018.06.15

A Székelyek Világszövetsége köszöni mindazon embereknek, akik nehéz munka árán is, de össze tudták gyűjteni a székely honossági népszavazáshoz szükséges több mint 1000 aláírást. Nem volt könnyű, mert néhány székelyellenes magyarországi és erdélyi média és a Székely Nemzeti Tanács is keresztbe akart tenni a kezdeményezének, mivel nem tudják, mi célja van, annak ellenére, hogy a weboldalunkon közzétettük: ki akarjuk mutatni mindenhol ahol székely él, hogy jogilag is létező népről beszéljünk. Sokan egyéb más politikai érdeket is belekevertek, például azt is, hogy ezt a Fidesz ellen szerettük volna felhasználni a választások előtt. Kijelentettük ez senki ellen nem irányul, ez a Magyarországon élő 180 000 székelyért történik.

Ezek a támadások most elhalkultak, de valószínűleg újra elő fognak jönni és hőbörögni fognak, úgy, hogy közben a Székelyek Világszövetsége felé nem teszik fel a kérdéseiket. Csak az ellenző feleket szólítják meg, ahogy eddig is tették. Céljuk az volt, hogy ellehetetlenítsék az aláírásgyűjtést, de a székely és magyar emberek nem ültek fel az idióta bérfirkászok idióta és alaptalan rágalmazó cikkeire.

Hamarosan a kezdeményezés a parlament elé kerülhet, ahol ezt megvitathatják és dönthetnek. Ha elfogadják, akkor a Magyar Országgyűlés vissza kell, adja azt a székelyeket megillető sajátos önrendelkezési jogot és székely intézményrendszert, amit 1876- ban szüntetett meg, mivel a székely népnek meghatározó történelmi szerepe van a magyar állam megalapításában és fenntartásában! Ez történelmi esemény lenne.

Ha nem adják meg, akkor hiteltelenné válik az a szolidaritásuk, miszerint a parlament épületére kihelyezték a székely autonómia és a Székely Nemzet Tanács mozgalomi zárszoját. Továbbá véleményünk szerint, ha negatív választ adnak megtagadják azt a jogot ami megilleti azokat a székely embereket amelyek aláírásukkal kijelentették székelynek vallják magukat.

A Székelyek Világszövetsége reménykedik a pozitív válaszban, mivel az lenne a székely önrendelkezési törekvéseknek az egyik kulcsa, ezért kérjük a magyarországi parlamenti pártokat is, hogy támogassák a kezdeményezést!

Székelyek Világszövetsége

2018.jun.15