Pályázati felhívás!

2018.11.29

A Székelyek Világszövetsége esszépályázatot hirdet nem kizárólag, de főként székelyföldi középiskolás diákok számára az alábbi címmel:

"Miért vallom székelynek magam?"


A pályázat nem titkolt célja erősíteni a fiatalokban a székely nemzeti identitást, közelebb hozni a múltunk megismeréséhez, jelenünk megértéséhez és megmaradásunk szükségességéhez!  
A pályázat ötlete már bemutatásánál nagy népszerűségnek örvendett a november havi, alapító tagsági gyűlés napirendi pontjaként, és kis módosításokkal egyöntetűen elfogadásra került. Megvalósítása teljesen a szervezet költségére történik, díjazásai adományokból finanszírozódnak!

A Pályázat feltételei a következők:

 • A pályázatra 9-12. osztályos líceumi, gimnáziumi, illetve szakközépiskolai tanulók jelentkezését várjuk, elsősorban de nem kizárólag a történelmi Székelyföld területéről (Maros, Hargita és Kovászna megyékből).
 • A pályázat címével összhangban a székely identitás megélésével összefüggő írásokat várunk, elsősorban személyes, családi és a közösséggel kapcsolatos élmények feldolgozásával.
 • Az esszé terjedelme 3-5 A/4-es oldal közötti legyen, Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel, 1,5-es sorközzel és 2,5 cm-es margókkal íródjon (vagyis körülbelül 5-8 ezer karakter)
 • A kész műveket a szekelyekvilagszovetsege@gmail.com e-mail címre várjuk.
  Az e-mailben kérjük tüntessék fel a pályázó nevét, lakhelyét (megye, település), és azon elérhetőségét (e-mail cím vagy postacím) amelyen értesíthetjük az eredményről.
 • A pályázat benyújtásának határideje 2019. február 15. A pályázatokat a bírálóbizottság elbírálja, a díjak átadására, ettől eltérő tájékoztatás hiányában, 2019. március 15-én kerül sor azon iskolában, ahonnan a legtöbb pályamű érkezett. (A pályázókat erről időben értesítjük.)
 • Az első helyezett 200 euró, a második helyezett 100 euró, a harmadik helyezett 50 euró pénzjutalomban részesül, a 4-10. helyezettek tárgyjutalomban részesülnek. Az 1-10. helyezettek mindegyike elismerő oklevélben is részesül.
 • A pályázat lejárta után a pályaműveket közzétesszük a Székelyek Világszövetségének facebook oldalán ahol a legnépszerűbb esszé közönségdíjat kap. 
 • A pályázó a pályázat benyújtásával hozzájárul ahhoz, hogy a díjazott műveket a Székelyek Világszövetsége a honlapján megjelentesse.
 • A pályázó a pályázat benyújtásával hozzájárul ahhoz, hogy az általa megadott személyes adatait a Székelyek Világszövetsége a pályázat elbírálásával és pályázattal kapcsolatos kapcsolattartással összefüggésben kezelje.

Mindenkinek sok sikert kívánunk, egyben felkérjük olvasóinkat, terjesszék pályázatunkat, hogy minél több iskolába eljusson és motiválja a székely fiatal diákokat! Köszönjük!


Székelyek Világszövetsége