Megtörtént az első érdemérem átadása.

2018.11.02

Székelyföld, Csíkszereda, 2018,október 28. Petőfi kávézó.
Szűk családi körben, zavartalanul, csendben, megtörtént a Székelyek Világszövetsége által alapított "Székely Szabadságért" érdemérem átadása Beke István Attila és Szőcs Zoltán, székely politikai foglyok családjának.

Amikor felmerült az ötlet a Szövetség alapító tagságának a gyűlésén, az érdemérem alapításáról, szinte azonnal egyhangú döntés született. Ez volt az első olyan érdemi döntés, amelyik teljes támogatottságot kapott és akadály nélkül indulhatott útnak a megvalósítás felé. A jelölés sem volt kétséges. Egymástól függetlenül az alapító tagság 16 tagja jelölte az ártatlanul elítélt két hazafit az érdeméremre. Egy hónappal később már az időpontot vártuk, az átadás pillanatát.

Felemelő érzés volt ott ülni az  István szüleivel, a Zoli családjával és arról beszélgetni, milyen érzés egy ilyen helyzetben élni és várni azt, hogy valaha az igazság pillanata is elérkezik.
Kis beszélgetés után kissé hivatalosabb formába tereltük a szót, és rövid felvezető beszéd után Magyari Attila, a svédországi Székelyek Világszövetsége alapító vezetője, a 2017-es évi Érdemérem fedezetének felajánlója, néhány szóban méltatta a díjazottak munkásságát a székelységért. Ezek után megtörtént az Érmek és kísérő oklevelek átadása és, mint utólag kiderült, a megduplázott fedezeti összeg.
     Külön köszönettel tartozunk Magyari Attilának, Incze Dániel Hunornak (Székelyföldi SZVSZ) és mindenkinek aki részt vett az eseményen vagy nyomon követte közvetítésünket. Attila anyagi hozzáállása és a tagságunk Székelyföldi munkásságága reményeink szerint segítség lesz a politikai foglyok szabadulásának eléréséhez.

Szabadságot a Székely politikai foglyoknak!!!

Ha Te is segíteni szeretnél a székely nép jogainak harcában, nemzetünk megmaradásában, jelentkezz tagságunkba.

Minden székely számít!