Közleményünk a magyarországi pártok Székelyföldön történő kampányrendezvényeikkel kapcsolatosan.

2018.03.04

A Székelyek Világszövetsége Udvarhelyszéki Tagozata elhatárolódik minden olyan magyarországi párt vezetőjét ért személyi támadástól, amit Udvarhelyszéki és más székely székekben élő székelyek tesznek. Mi székelyek nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy bármely magyar párt vezetőjét erkölcstelen módon, személyeskedve, alpári módon fogadjuk, mivel véleményünk szerint ez nem az az időszak, amikor bárkit is politikai szimpátiája miatt kizárjunk. Nem az az időszak, mivel most az kell, hogy legyen minden becsületes és nemzetét szerető és védő székely számára, hogy partnereket találjunk a székely önrendelkezési törekvéseinkhez, legyen szó a Jobbikról, legyen szó a Fideszről vagy MIÉP-ről. Mindenkire szükség van!

Kedves Székely testvéreink! Mindenki szimpatizál valamilyen párttal és ez helyes, de nőjünk fel oda, hogy képesek vagyunk egymást legalább meghalgatni és érvekkel jönni. Ha nem ezt tesszük magunkat minősítjük az anyaországi testvéreink előtt is. Tudjuk jól, hogy mi székelyek olyanok vagyunk, hogy a bicska sokszor  kinyílik a zsebünkben, de ezt célszerű ilyen esetben ott tartani. Ennek oka sokszor a média álltal sugárzott gyűlölet ami minden oldalról jön. Vegyük észre, ez megoszt minket és nem szabad ezt engednünk.

Sajnos tegnap Székelyudvarhelyen, meg kellett tapasztalnunk azt, hogy vannak közöttünk is olyan székelyek akik nem képesek a kulturált viselkedési formát követni. Nem képesek felfogni azt a tényt, hogy a Ceusescu korszaknak vége, ahol nem lehetett a szabad véleménnyilvánítási jogunkkal élni. Marosvásárhelyi Jobbik utcafórumon tett viselkedési forma maximum a kocsmában megengedhető 7-8 Csíki sör után. Tisztelet annak a kivételnek akik a véleményüket vagy ellenvéleményüket kulturált módon nyílvánították ki. Reméljük, hogy más pártok esetében is ezek az emberek akik kulturáltan tudtak viselkedni megőrizik a nyugalmukat és nyugalomra intik az ingerült nemzettársaikat is.

A Székelyek Világszövetsége és a széki tagozataink is részt fognak venni más pártok kampányrendezvényein is, mivel fel kell tennünk minden pártnak olyan kérdéseket amik a székelyek életét és az önrendelkezési törekvéseinket támogatnák. Tehát várunk más pártokat is Székelyföldre, hogy bemutassák a választási programukat és ebben is az erdélyi magyarság és székelységre vonatkozó pontjaikat.

A Székelyek Világszövetsége az RMDSZ elnökének Kelemen Hunornak való kirekesztő nyilatkozatával nem ért egyet és elhatárolódunk ettől. Minden Magyarországi pártnak joga van eljönni ha akar Erdélybe, Székelyföldre és az itt élő embereknek joguk van elmondani a véleményüket, tetszésüket és nemtetszésüket az ide látogató pártoknak. Ezért felszólítjuk az RMDSZ-t és Kelemen Hunort, hogy a diszkriminatív nyilatkozatával ne rontsa a külhoni magyarság, az erdélyi magyarság és székelység közötti kapcsolatokat.

A Székelyek Világszövetsége örömmel fogadja minden Magyarországi párt olyan törekvését, amely a magyar nemzet és a székely nép javát szolgálják és reméljük ezek a törekvések a választások után is tovább folyatódnak bárki is kerül kormányra.

A Székelyek Világszövetsége fent tartja a jogát arra, hogy a csoportjainkban fórumainkon személyeskedő embereket figyelmeztetés után kizárjuk a köreinkből, mivel a Székelyek Világszövetségének célja nem a pártok közötti viszályok szítása, hanem ezeknek kordában tartása, és ha lehetséges, akkor megszüntetése.

Kérjük tehát a székelyeket, hogy mutassuk meg azt, hogy képesek vagyunk a kulturált viselkedésre bármelyik párt látogatásáról legyen szó és ne hozzunk szégyent magunkra azzal, hogy olyan módon viselkedünk, amin a rabságban, elnyomásban tartó igazi ellenségeink csak nevetni tudnak. Cáfoljuk meg mi székelyek azt, hogy nem igaz az a mondás, hogy magyar a magyarnak, székely a székelynek ellensége. Erőt, egészséget a magyarságnak és kitartást a székelyeknek az önrendelkezésünk elérésében. Legyetek erősek székelyek, veletek vagyunk, testvérek vagyunk!

Székelyek Világszövetsége Udvarhelyszéki Szervezete

Testvérek vagyunk!