Jó hírek! Jól halad a székely honossági népszavazás aláírásgyűjtése!

2018.06.08

Végre jó hírekkel is tudunk szolgálni, mert egyre több Magyarországon élő székely és magyar testvérünk írja alá a székely honossági népszavazást melynek célja elismertetni Magyarországon is a székely népet mint jogilag létező népet ezáltal felállítani egy olyan székely intézményrendszert amely akár nemzetközi fórumokon is képviselheti a székelyek önrendelkezési törekvéseit.

Ez nagyon nehezen indult, mert lejárató kampányt indítottak ellenünk bizonyos politikai körök, akik számára a székelység létezése és önrendelkezési törekvése nem jelent prioritást. Nem sikerült megtörniük minket, nem porlunk, mint a szikla, hanem állunk, mint egy szikla és reméljük, hogy még 2000 év múlva is állni fogunk!

Természetesen annak ellenére, hogy már több mint 1000 aláírás van még lehetőségükben áll aláírni ezeket akár Budapesten Gaál Istvánnál akár Debrecen környékén Csíki Lászlónál akár volt tagunknál Váradi (Csibi) Barnánál. Kérjük, vegyék fel velük a kapcsolatot.

A Székelyek Világszövetsége biztos abban, ha a Magyar Parlament észreveszi ennek fontosságát, akkor egy szép történelmi gesztusnak lehetünk részesei, mivel ezzel visszaadják a székelységnek azt a különleges képviseletet, amelyet a Magyar Országgyűlés az 1870-es években vont meg a székely néptől.

Köszönjük minden magyar és székely testvéreinek, akik támogatták és támogatják az aláírásgyűjtést! Köszönjük azoknak az embereknek is akik kemény munkával eddig is gyűjtötték az aláírást. Végül, de nem utolsó sorban köszönjük volt tagunknak Váradi (Csibi) Barnának is hogy a belső konfliktusaink ellenére is fontosnak találta azt, hogy a honossági népszavazás tovább folytatódjon a székely nép önrendelkezési útjának alapján.

Folyatjuk, és addig küzdünk a székelységért, amíg azt az önrendelkezést elérjük, amit már több évtizede vár és már megérdemelne a székely nép!

SZVSZ Sajtószolgálat