Föl, székely, nézz szembe az ellenséggel; Ki néz vele szembe, ha nem a székely?

2017.12.10

Kedves Nemzettársam! Felhívást intéznék feléd. Itt az ideje cselekedni a székely népnek. Vállald fel bátran székelységedet! Te nem székely-magyar vagy, sem nem székelyföldi magyar, hanem székely vagy, akár hol is élsz a világban! Ki kell mutatnunk jogilag, hogy létezünk, és ki kell jelentenünk, nem vagyunk hajlandóak más népekbe beolvadni, mert van saját nemzettudatunk.

Ez a jogi kimutatás jelenleg csak Magyarországon történhet meg, hisz a 2011-es romániai népszámlálás során balga és önös érdekből megtévesztették politikusaink a székelyeket, s így fordulhatott elő, hogy a közel 13.000 négyzetkilométeren (Székelyföldön) egy tömbben élő kb. 750.000 székely közül csak 1.665 fő tett tanúbizonyságot ősei származására.

Legvégső célunkat a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya (ENSZ 1977.) deklarálja az I. rész 1. cikk értelmében: "Minden népnek joga van az önrendelkezésre. E jog értelmében a népek szabadon határozzák meg politikai rendszerüket és szabadon biztosítják gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődésüket." Ezt az egyezményt Románia is aláírta!

Az Európa Tanács és az Európai Unió kisebbségekre vonatkozó álláspontjai sajnos csak ajánlások, amiket egyik Csonka-Magyarországgal határos állam kormánya sem fog betartani, illetve foganatosítani. Másodsorban az Európai Uniónak messze nem érdeke, hogy új önálló államok szülessenek Európában. Elindult tehát az aláírásgyűjtés a székelyek önálló nemzetiségként való bejegyzéséhez a 2011. évi CLXXIX trv. (nemzetiségi törvény) alapján.

Kérdés, bizonyságot kívánunk-e tenni arról, hogy vállaljuk székelységünket, s ennél fogva kijelentjük, hogy a székely nemzetiséghez tartozóknak valljuk-e magunkat? Akinek magyar lakcíme van a magyar állampolgársága mellett, az írhatja alá a gyűjtőívet. 1.000 aláírás összegyűjtése során az országgyűlés dönt majd, hogy a székely nép, mint létező, élő népcsoport felkerül-e nem csak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is az őshonos közösségek csoportjába! Csonka hazánkban jelenleg kb. 185.000 székely él (Wikipédia alapján). Eddig 13. nemzetiség van az országban, pl. 3.571 örmény, 2.820 szlovén, 185.696 német és 315.583 cigány. stb. Jó lenne legalább 3.000 aláírást gyűjteni 2017. március 15-ig, s ezzel kimutatni, hogy egyrészt valóban létezünk itt Csonka-Magyarországon, másrészt van összetartozás tudatunk, szabadság vágyunk az önálló Székelyföld érdekében.

Budapest és környékén magam, Gaál István gyűjtöm az aláírásokat. Elérhetőségeim: e-mail szekfoglalo@gmail.com, mobilom +36-70-9469121, facebook oldalam: Gaál István. Szívesen meglátogatom székely testvéreimet, ezért jelezzetek felém, hol, mikor szeretnétek az aláírásotokkal székelységeteket megvallani!

Előre hát, legyünk ismét székelyként elismerve a nagyvilágban! "Tanuljatok, Ti földi népek! Éreznétek csak egyszer azt, Ami most elgyötört lelkünkből A sírból is reményt fakaszt! Éreznétek csak egyszer azt, mit Minden hű Székely szív dobog! Éreznétek! ... S megértenétek. Hogy a székely csak győzni fog!" (Szilágyi Béla: Székely miatyánk)

Gaál István Székelyek Világszövetsége Budapest

Székelyország Tündérkertje Látványpark Budapest
Székelyország Tündérkertje Látványpark Budapest