Eredményhirdetés

2019.04.28

2019 április 27. ik napjának gyönyörű szép délelőttjén megtörtént a "Miért vallom székelynek magam?" esszépályázatunk eredményhirdetése és díjátadó rendezvény keretén belül a díjak átadása is.
Kis rögtönzött rendezvény keretén belül adtuk meg az esemény ünnepi jellegét. A megnyitót egy különleges kiadvány  "A Székely nemzet atlasza"  bemutatója követte, Kis András az atlasz kiadójának előadásában. Ezt követően  Orbán Ferenc az Erdélyi szakmai és karrierközpont igazgatója tartott egy előadást a székelyföldi szakoktatás hiánya és az elvándorlás szoros összefüggéséről.

Ezután került sorra a pályázat értékelése Incze Dániel Hunor a Székelyek Világszövetségének székelyföldi koordinátora, Hanzi Zsolt a pályázat támogatója és egyik elbírálója valamint Orbán Ferenc a pályázat főtámogatója segítségével.

Sok pályázat érkezett, jobbak, rosszabbak egyaránt. Volt aki csak egy oldalt írt, de olyan is amely teljesen kimerítette a megadott terjedelmet. Írtak történelemről, hallott legendákról, nagyszülők meséjéről, saját tapasztalatokról. Egy biztos! Mindegyik egyedi és magában nézve jó volt. Az elkövetkező napokban természetesen a legjobbakat bemutatjuk olvasóinknak is.

A tervezett szerint az első három részesült volna pénzjutalomban, de végül egyik zsűri jóvoltából került még pénz más borítékokba is. Továbbá az első tíz helyezett megkapta a bemutatott atlaszt, valamint egy éves tagsági díj kupont amelyet a Székely igazolvány igénylésére használhatnak fel a díjazottak.
Aki nem vett részt az eredményhirdetésen, az a következőkben tájékozódhat a végeredményről.

Jöjjenek tehát az eredmények:

5. helyezettek:
- Kacsó Dávid József, Marosvásárhely
- Márton István, Csíkszereda
- Bencze Szilárd, Székelyudvarhely
- Dombi Róbert, Gyergyószentmiklós
- Csorba Ivett-Melinda, Székelyudvarhely

4. helyezettek:
- Kastal Sára, Gyergyószentmiklós
- Albert Júlia, Csíkszentdomokos

3. helyezett:
- Széles László, Székelyudvarhely

2. helyezett:
- Bartók Brigitta, Barátos

1. helyezett:
- Aszalós Hilda, Nyárádszereda

A Székelyek Világszövetsége minden résztvevőnek gratulálunk az elért eredményekért, és a jövőben is számítunk a részvételükre pályázatainkon!

A díjazottak akik valamilyen okból mégsem vettek részt a rendezvényen jutalmukat átvehetik személyesen az SzVSz Egyesület székhelyén, Székelyudvarhelyen, előzetesen egyeztetett időpontban.

A rendezvény zárásaként került bemutatásra a történelmileg első és egyetlen Székely igazolvány. Kis, száraz adatokkal teletűzdelt beszéd keretében megtudhatták a résztvevők a körülményes tervezést, jogi háttér kialakítását, szakértői kivitelezés fárasztó körülményeit, majd a bemutató darab kézről kézre járva elindította a benyomás útját mindenkiben.

Az igazolványról a későbbiekben bővebben olvashatnak oldalukon.

Székelyek Világszövetsége.