Csibi Barna már nem az SZVSZ tagja! A Székelyek Világszövetsége elhatárolódik Csibi Barna volt tagunk kijelentéseitől!

2018.03.21

A napokban a Váradi Barna (régi nevén Csibi Barna), úgy tartotta helyesnek, ha azon barátai ellen fordul, akik neki pénzt gyűjtöttek a román igazságszolgáltatás által kiszabott büntetésének kifizetésére és arra, hogy az ügyét az emberjogi bíróságra tudja vinni.

Előző cikkeinkben bászámoltunk róla, hogy 1-év börtönbüntetésre ítélte a román törvényszék Váradi Barnát, amit négy évre felfüggesztettek. Igazságtalannak tartjuk ezt a büntetést, ezért a Szabad Székelyföld Blog és a Székelyek Világszövetsége weboldalán hirdetve pénzt gyűjtött Váradi Barnának.

Váradi Barna a napokban nehezményezte azt, hogy a Székelyek Világszövetsége, mint szervezet nem vett részt az SZNT úgy nevezett ,,Székely Szabadság Napja,, rendezvényén és gyerekes vádaskodásba kezdett a Székelyek Világszövetsége alapító tagjaival és annak vezetőjével, András Mihállyal, akit Csibi Barna CIA ügynöknek gondol, mivel András Mihály az Egyesült Államokban volt katona. Kitámadta továbbá Karácson Bélát és Benke Csabát is az SZVSZ alapítótagjait is.

Csibi Barna a Székelyek Világszövetségében alapítótag volt még a napokban is, viszont az SZVSZ közleménye szerint, elviselhetetlenné vált Csibi viselkedése, ezért úgy gondolják az SZVSZ-ben nem tud csapatként dolgozni és a továbbiakban nem kívánnak Csibivel együttműködni.

Csibi Barna a hetekben több alapító tagunknak jelezte, hamarosan befejezi a politikai pályafutását, mivel egy orosz vajákos barátja ezt javasolta neki, hogy a magánélete és család élete csak úgy rendeződhet, ha a politikát mellőzi az életéből.Csibi Barna nevén futó székely honossági népszavazási kezdeményezésnek is Csibi keresztbe szeretne tenni és azon emberek munkáját tönkretenni, akik időt, pénzt és energiát fektettek bele ebbe a munkába, reméljük meg jön a józan esze és több hónap kemény munkát a gyerekes sértődései miatt nem tesz tönkre, mivel ezzel véleményünk szerint még jobban besározná a nevét, amit egyébként nagyon sajnálnánk.

Csibi Barna a székelység körében nagyon sok személynél unszimpátiát vált ki a túlságosan szélsőséges tettei miatt. Rengeteg üzenetet kapott az SZVSZ is, hogy miért álltunk le vele tárgyalni, ha ennyire szélsőséges. A válaszunk az volt mindig is, hogy nem csak a rosszat láttuk benne, hanem a jót is, amit tett és láttuk senki nem állt mellette és úgy éreztük melléje kell állnunk. Lehet, most sokan mondják azt, hogy megmondtuk, de azt kell mondanunk, hogy ebből tanultunk mi is és most már tudjuk, hogy hová helyezzük. Ettől eltekintve sem vessük meg azt, amit tett, ez az ő döntése volt.

A Székelyek Világszövetsége és a Szabad Székelyföld blog nevében is őszintén kívánunk neki gondmentes életet és kitartást ebben a nehéz 4 évben, amit át kell éljen. Megértjük azt, hogy Csibi Barnát ez megviselte, szolidaritásunkat fejezzük ki vele, viszont a magatartása miatt továbbá nem lehet a Székelyek Világszövetségének része.

Székelyek Világszövetsége Sajtószolgálata

2018.március.21