Asociația Civică pentru Demnitate în Europa promovează ură!

2018.06.21

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa -(ADEC) al cărui membru este "șovinul" Dan Tănasă (născut pe meleagurile secuiești) promovează ură și atacă drepturile minorităților din Ținutul Secuiesc! Pe pagina lui Dan Tănasă găsim tot feluri de articole provocative.

Pagina lui Tănasă

Aceste atacuri nu mai sunt doar provocări! Pe pagina lui anti-maghiare, mesajele lui Tanase sunt atât rasiste precum sunt înacelași timp instigatoare ! Pe teritoriul Ținutul Secuiesc, secuii sunt un popor nativ, dar nu au dreptul să folosească simbolurile naționale, limba lor maternă în administrația publică. Discriminarea secuilor poate că este sponzorizată și de Guvernul României, înacelași timp ignorând propria Constituție care prevede:

Art.6 / (1) Statul recunoaşte şi garantează persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale dreptul la păstrarea, la dezvoltarea şi la exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase.

(2) Măsurile de protecţie luate de stat pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale trebuie să fie conforme cu principiile de egalitate şi de nediscriminare în raport cu ceilalţi cetăţeni români.

Activitatea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa este noctiv in privința bunei relații între secui și români pe teritoriul Ținutul Secuiesc! Organizația Mondială A Secuilor și Asociația Néri Szent Fülöp dorește să apeleze la organele competente, în privința interzicerii "Asociației Civice pentru Demnitate în Europa" pe teritoriul României.

În secoul XXI. este inacceptabil ca să fie așa ceva într-o țară democratică sau un stat de drept. Nu știm sigur cine îl sponzorizează pe Dan Tănasă și Organizația lui, dar este ciudat că tribunalul din România îi dă întotdeauna "dreptate" unei asociații anti- maghiare!

Organizația Mondială A Secuilor(OMAS), cu sediul in Dallas, TX și Asociația Néri Szent Fülöp, cu sediul in M-Ciuc, HR, în unanimitate a hotărât: Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii și Poliția Română să analizeze activitatea lui Dan Tănasă și Asociația Civică pentru Demnitate în Europa și dacă activitate asociației, a lui Dan Tănasă este ilegală, încalcă drepturile minorităților în România vă rugăm să luați măsurile de cuviință.

Cu stimă și respect,

Mihaly András (fondator)

Organizația Mondială A Secuilor

Csaba Benke  (Vice președinte)