A Székelyek Világszövetsége mint szervezet, nem lesz ott a ,,Székely Szabadság Napján,,

2018.02.25

A Székelyek Világszövetsége, mint szervezet nem lesz ott a Budapesten szervezett Székely Szabadság Napja eseményen és Március 10-én sem, viszont bármilyen tagunk elmehet, ha szeretne egy olyan már harminc éve mondott propagandát hallgatni, aminek nincs jogalapja. Döntésünket a Székely Nemzeti Tanács minket ért alaptalan támadásaik miatt hoztuk meg.

A Székelyek Világszövetsége az SZNT autonómia statútumát nem fogadja el és csak is olyan önrendelkezési (függetlenségi) törekvéseket támogatunk, ami a wilsoni alapelveken működő népek önrendelkezési joga alapján történik és nem holmi jogalap nélküli petíciókkal amiket a Román Államtól kérnek, ezáltal elismerve Románia jogállamiságát!

Kérjük azon független gondolkodású székely és magyar testvéreinket, akik elégedetlenek a 30 éve már csak ígérgetett autonómia törekvésekben, gondolják meg azt, hogy továbbiakban részesei szeretnének e lenni ennek az eseménynek, amelynek mára már csak propaganda értéke maradt, vagy inkább a székely önrendelkezést nemzetközi szintéren kiharcolni kívánó Székelyek Világszövetsége törekvéseit segítik elő.

Mi a székelyekkel vagyunk és azt tartjuk akkor lesz a ,,Székely Szabadság Napja,, amikor a népek önrendelkezési joga alapján és ahogy 1918-ban az akkor még székely érdekeket védő SZNT is szerette volna. Létrehozzuk együtt a székely önrendelkezést, a székely függetlenséget, vagy ha éppen azt akarjuk törvényesen a saját Székelyországunkat. Ez Önökön is múlik! Ébresztő Székelyek!