A Székelyek világszövetsége, megalapította a "Székely Szabadságért" Érdemrendet.

2018.09.28

Az Úrnak 2018-as esztendejének Földanya havában, annak is a 27.-ik napján tartotta a Székelyek Világszövetsége szokásos alapító tagsági gyűlését amelyen megvitattuk többek közt a Visszhang rendezvényünk eredményeit, az év első felének terveinek megvalósítását, Jogi eredményeinket, tervezett kezdeményezéseinket, Egyesületünk terveit, programjait.

Ezen gyűlésen vitattuk meg, és egyhangúlag fogadtuk el a "Székely Szabadságért" érdemrend megalapítását és annak feltételeit amik a következők:
- Évente egy alkalommal kerül kiosztásra egy arra érdemes személynek társaságak vagy szervezetnek.
- Az arra érdemességet a Székelyek világszövetségének egy kinevezett bizottsága ítéli meg akik a szövetség alapító tagságából tevődnek össze.
- Az érdemesség kizárólag a Székelységért, Székelyföldért, Székelyföld önrendelkezéséért, a Székely nép jogi elismeréséért, a Székely nemzetért való tettek alapján állapítják meg, szigorúan a szövetség etikai kódexének értékei mellett!
- Az érdemrend velejárója egy egyszeri 500 Eurós készpénzadomány amely a mindenkori díjazott személy, társaság vagy szervezet birtokába kerül, és azt szabadon felhasználhatja.

A "Székely Szabadságért" Érdemrend 2017-es évi díjazottjai a bizottság egyhangú döntése alapján Beke István Attila és Szőcs Zoltán.

A készpénzadomány az idei évben egy alapító tagunk személyes adománya, de a jövőben szeretnénk ha támogatóink adományaiból finanszírozhatnánk az érdemrend díjazását, ezzel is hangsúlyozva, hogy közösségünk háláját fejezi ki azon embereknek akik tettekkel is harcolnak a Székely népért!

A jövőben váruk javaslataikat a 2018-as év jelöltjére, lehetőség szerint indoklással oldalunk Kapcsolat menüpontjába.
     A továbbiakban is kérjük és köszönjük támogatásaikat amelyeket a Szövetség programjaira, rendezvényeire és jogi harcára fordítunk teljes mértékben, hogy békés úton, érdemi tevékenységet tudjunk felmutatni a Székely nép érdekeiben!

Székelyek Világszövetsége