A Székelyek Világszövetsége határozottan kiáll Székelyudvarhely város önkormányzata mellett és a várost vezető Gálfi Árpád mellett!

2018.03.13

A Székelyek Világszövetsége határozottan kiáll Székelyudvarhely város önkormányzata mellett és a várost vezető Gálfi Árpád mellett, és elítéljük aromán igazságszolgáltatás újabb megfélemlítési akcióját amely a magyar nemzeti ünnep Március 15-ellen történik.

A Székelyek Világszövetsége emlékeztetni szeretné a hatóságokat arra, hogy a megfélemlítési akciójukkal sértik a székely és magyar emberek állampolgári jogaikat, mivel a Román Állam jogszabályzatában és alkotmányában is le van írva, hogy az országban lévő nemzetiségek szabadon ünnepelhetik a nemzeti ünnepeiket! A román igazságszolgáltatás továbbá megsérti a Román-Magyar Alapszerződésben foglaltakat is amelyben szintén le van írva, hogy a magyar nemzetiségeknek joguk van a nemzeti ünnepeiken részt venni.

A Székelyek Világszövetsége mélységesen elítéli a Román Állam 100 éves jubileumában és az Európai Unióban ezeket a kommunizmus éveit idéző magyarellenes megfélemlítéseit, amit a napokban egyre keményebben előszednek ellenünk, gondolva azt, hogy mi megfutamodunk. Nem tesszük! El kell szomorítanunk azokat, akik azt hiszik, hogy jogaink korlátozásával el tudnak minket hallgattatni.

A XXI. században és az Európai Unióban elfogadhatatlan az, hogy valakit azért utasítsanak ki bármely EU tagállamból, mert ő a nemzeti ünnepét, vagy népének a szabadságáért szeretne harcolni. Románia folyamatosan sérti a saját alkotmányától elkezdve a nemzetközi jogokat és még az alapvető emberi jogokat is, például a véleménynyilvánítás szabad jogát!

Alaptalan hazugságnak tarjuk a román politikai vezetők azon kijelentéseit, hogy példásan kezelik az országban élő kisebbségek jogait. Ezeket mi székely és magyar emberek érezzük a bőrünkön, minket ítélnek felfüggesztett börtönökre olyan mondatokért, hogy, ,,Isten áldd meg a magyart!,, A mi magyar többségi településeinken korlátozzák a nyelvi jogainkat az helyi önkorkormányzatok épületein lévő magyar felíratok elleni támadásokkal vagy a kétnyelvű utcanévtáblák, folyók neveinek, települést jelző táblák, kétnyelvűségének korlátozásával.

Ígérjük, hogy ezt nem fogjuk annyiban hagyni, nem engedünk a megfélemlítésnek és a konfliktusokat, ha kell felvállalva állunk ki a jogaink védelmében. Természetesen a Székelyek Világszövetsége az elkövetkező időkben ezeket a minket székely és magyar embereket ért támadásokat tovább fogja jelentések formájában küldeni a világszervezetek felé és biztosíthatjuk a Román Államot mi székelyek SOHA NEM MONDUNK LE AZ ÖNRENDELKEZÉSI JOGUNKRÓL!

Székelyek Világszövetsége. 2018.Március 12

Kép forrása: Mihir.ro