A Székelyek Világszövetsége a Városháza felirat megmaradásáért tüntetett Csíkszeredában

2017.04.19

A Mikó-vár előtt gyülekeztünk péntek délután mindazok, akik az igazságszolgáltatásban elvesztett zászlóperek és a Községháza-, Városháza-feliratok levetetése ellen szándékoztak tiltakozni Csíkszeredában.


A mintegy 250 tüntető rendezett menetben, a járdán vonult át a Városháza elé, ahol egyperces néma csenddel tiltakoztak a Városháza-felirat eltávolíttatása ellen. Innen az egybegyűltek a Szabadság térre vonultak, ahol Benke Csaba és András Mihály szervezők szóltak az egybegyűltekhez. András Mihály azt javasolta Csíkszereda önkormányzatának, hogy a Primăria feliratot cseréljék le Casa orașului-ra, hogy a két megnevezés jelentése pontosan fedje egymást, ezután pedig különleges eljárásban kérje a Legfelsőbb Bíróságon a Városháza-felirat levételére vonatkozó határozat megsemmisítését.
Ez után a tiltakozók elénekelték a Székely himnuszt. András Mihály és Benke Csaba megpróbáltak átadni egy petíciót Hargita megye kormánymegbízottjának, sikertelenül, de a hétfői nap alkalmával a petíciót átadjuk a kormánymegbízottnak!