VISSZHANG - ECHO SZÉKELY TÁBOR 2018

Fellépők

Visszhang Székely Tábor Kőrispatak 2018 Fellépők

A fellépők sora még bővülhet a program véglegesítéséig!

A zenekar tagjai

Kovács Attila ~ ének,
Kenyeres Mirtinke ~ billentyű,
Dobi Bálint ~ szólógitár,
Dobi Attila ~ basszusgitár,
Gém Péter ~ dobok

A zenekar tagjai

Szalóczi Ádám - ének, basszusgitár
Szántó Tamás - gitár
Kiss Sándor - billentyűs hangszerek
Mohácsi Zsolt - dobok

A Magyar Művészetért Díjrendszer Ex Libris díjas színművésznő előadása.

A Visszhang Székely Táborban augusztus 3-án lép színpadra Syntia aki Bözödi születésűként elkötelezett támogatója és eseményünknek, ahol gyűjtést szervezünk a Bözödújfalusi templom újra felépítésére.

A Visszhang Székely Táborban augusztus 3-án lép színpadra Nagy Attila Csárdáskirály, aki az első Visszhangon, Budapesten is ott volt.

A Visszhang Székely Táborban augusztus 3-tól állandó kiállítást tart Csíkszék egyik legtehetségesebb képzőművésze

A Körösök Völgye Vitézi Bandérium, mint hagyományőrző közösség 2010 áprilisában alakult a békés megyei Mezőmegyer településen. Békés Megye az Alföldön helyezkedik el, a Körös-Maros közén és a Körösök-Berettyó vidékén. Innen ered a csapat névválasztása.
A bandérium tagjai ezt megelőzően már foglalkoztak íjászattal, küzdősportokkal, barantával, és hagyományőrzéssel.

Ami a székelységhez tartozik azt ápolni és tanúlni is kell!
Rumi Timur is ezt teszi. A Visszhang Táborban Kőrispatakon a székely rovásírást fogja az érdeklődőknek bemutatni.

A Visszhang Székely Táborban augusztus 5-én előadást tart Orbán Ferenc melynek a címe: Hogyan tartsuk otthon az ifjuságot?

A Visszhang Székely Táborban augusztus 3-án Dr. Horkovics Kováts János tart előadást: Az ősnyelv bizonyítékai. /Hogyan működne az országház ha a Szent Korona lenne az uralkodó eszme?

A Visszhang Székely Táborban augusztus 5-én Vincze Kozócsa, barcasági ügyvéd székely történelmi előadása

Könyvbemutató:

Cseke Lajos
CSIGLEMEZŐ
A Kárpátok farkasai

Ümit Hamit az Ujgur Világkongresszus Európai elnökének előadása

Augusztus 5-én fellép a Visszhang Székely Táborban Kőrispatakon a Pannónikum Együttes akiknek a céljuk a magyar nemzeti értékek ápolása, történelmünk dicsőséges, vagy éppen zivataros korszakainak dalokban való megjelenítése.

Visszhang rendezvényünkön 2017. ben Juhász Margaréta énekesnő is fellépett és akkor már szerettük volna ha meghívhatnánk 2018-ban Székelyföldre Kőrispatakra is. Nagy örömünkre elfogadta a meghívásunkat.

További programok

A rendezvényről

A Székelyek Világszövetsége a Visszhang eseményét idén Székelyföldön rendezi meg. Az esemény tavaly Budapesten a Hősök-téren lett megrendezve ahol a romániai falurombolások elleni 1988-as szintén Hősök téri több százezres megatüntetésre emlékeztek meg. 2018 ban 30-éves évfordulója van ennek az 1988-as eseménynek és a Székelyek Világszövetsége úgy döntött ezt az eseményt itt Székelyföldön kell megrendezni és a falurombolások egyik áldozatának Bözödújfalu templomának felépítésére is gyűjtenénk, amit személyesen a Bözödújfaluért Alapítványnak adnánk át.

Az eseményre támogatókat is várunk cserében reklámfelületet biztosítunk az esemény ideje alatt, tehát lehetőség van vállalkozóknak, magánszemélyeknek, szervezeteknek, pártoknak, zenekaroknak, is támogatni az eseményt. Célunk, hogy egy igazi székely tábor legyen ez, ahol a népzenétől, néptánctól kezdve a helyi népszokások, kézműves tevékenységek, élő koncertek, előadások, politikai fórumokra kerülhet sor. A támogatók kapcsolatba léphetnek velünk a weboldalunkon lévő Visszhang menüpontnál az ,,Írjon nekünk,, lehetőségnél. Minden támogatást előre is köszönünk!

AZ ESEMÉNY OLDALA

ÍRJON NEKÜNK