Székely igazolvány minden székelynek!

Monday, April 08, 2019

Székelyek Világszövetsége

Olvasta már?

1. Eredményhirdetés
    22 Mar, 2019
    Eredményhirdetés
    Tisztelt pályázók, érdeklődők, szimpatizánsok, tagság és kedves olvasó! A "Miért vallom székelynek magam?" esszépályázatunk sikeresen lezárult. Köszönjük megtisztelő írásaitokat, a biztató szavakat, az érdeklődéseket és a támogatásokat. Nagyon sok pályázat érkezett a megadott határidőig, olyannyira, hogy szükségét láttuk a határidő meghosszabbításának. Ezen okból kifolyólag sajnos az eredményhirdetés is megcsúszott kissé, de semmiképpen el nem maradhat! Tehát: Ezúton szeretnénk meghívni
  2. A székely nemzet atlasza
    23 Feb, 2019
    A székely nemzet atlasza
    Megjelent a Székely nemzet atlasza, mely térképekkel segíti a székely nemzet öntudatának erősítését.  Székely Nemzet Atlasza (latin- és rovásfeliratos) Hiánypótló műként került kiadásra a Székely nemzet atlasza - a térképes sorozat új kiadványaként a Magyar környezet atlasza után. Kiss András kiadó és Faragó Imre térképész és csapata munkája, valamint a Rovás Alapítvány együttműködése nyomán az alábbi témák kaptak helyet az atlaszban: -Székely szimbólumok magyarázata -Székely helynevek
  3. Pályázati felhívás!
    19 Nov, 2018
    Pályázati felhívás!
    A Székelyek Világszövetsége esszépályázatot hirdet nem kizárólag, de főként székelyföldi középiskolás diákok számára az alábbi címmel: "Miért vallom székelynek magam?" A pályázat nem titkolt célja erősíteni a fiatalokban a székely nemzeti identitást, közelebb hozni a múltunk megismeréséhez, jelenünk megértéséhez és megmaradásunk szükségességéhez!   A pályázat ötlete már bemutatásánál nagy népszerűségnek örvendett a november havi, alapító tagsági gyűlés napirendi pontjaként, és kis
  4. Tízezer éve a Kárpát medencében?
    16 Nov, 2018
    Tízezer éve a Kárpát medencében?
    MÁR 10 000 ÉVVEL EZELŐTT IS MAGYAROK ÉLHETTEK A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN? TATÁRLAKA DÖBBENETES REJTÉLYE!  Az 1870-es években elképesztő leletek tartották izgalomban az épp akkor megszülető magyar régészettudomány kutatóit. Erdélyből és a Délvidékről ugyanis olyan bizonyítékok kerültek elő, melyek arra utaltak: Nem 896-ban jöttek be először magyarul beszélő népek a Kárpát-medencébe, hanem - bármennyire is hihetetlen - az újkőkorban, 10 000 éve! Hogy megértsük a tatárlaki leletek igazi jelentőségét,