Közlemény Gálfi Árpád "leváltásával" kapcsolatban

Wednesday, July 17, 2019

SzVSz

Olvasta már?

1. Esszépályázatunk második helyezettje.
    12 May, 2019
    Esszépályázatunk második helyezettje.
    Miért vallom székelynek magam?            Napjainkban, a 21. század nyüzsgő forgatagában, igenis jogos lehet az a kérdés, hogy székelynek vallom-e magam?! A székely lét, az öntudat, nemcsak egy szó, vagy egy náció, amivel népszámláláskor beskatulyáznak néhány ezer embert, egy maroknyi kisebbséget. Sokkal inkább egy identitás, egy közösség, amelynek teljes és büszke tagjai lehetünk. Az, hogy valaki mennyire székely a szívében, nemcsak egy határozatlan "igen"-ben nyilvánul meg, ha azt kérdik,
  2. Esszépályázatunk harmadik helyezettje.
    05 May, 2019
    Esszépályázatunk harmadik helyezettje.
    Miért vallom székelynek magam?             Ezt a kérdést már megszámlálhatatlanul sokszor tettem fel magamnak, és másoknak is. A válaszok többnyire semmitmondóak és közömbösek voltak. Remélem, hogy a most következő „jó néhány” sorban, érdemben tudok válaszolni erre, és őszinte képet festhetek a hozzáállásomról.             Már kisgyerekkoromban foglalkoztatott a kérdés, hogy miért nagyobb a „mi” országunk, mint a magyaroké. Igazából nem zavart, sőt örültem neki. Hogy később miért változott a
  3. Székely igazolvány minden székelynek!
    08 Apr, 2019
    Székely igazolvány minden székelynek!
    A történelemben először! ITT IGÉNYELHETI a fényképes Székely Igazolványát! Jogi harcunk egy újabb lépéseként 2018-ban született meg az ötlet egy Székely igazolvány megtervezésére amely az együvé tartozásunkat hivatott szimbolizálni és megerősíteni. 3 hónap kemény munkával több jogi, informatikai, szerkesztői és grafikai szakember bevonásával sikerült egy igazán profi, igényes igazolvány megtervezése és előkészítése. Ez maximálisan sikerült is. A székely igazolványt minden magát székelynek
  4. Eredményhirdetés
    22 Mar, 2019
    Eredményhirdetés
    Tisztelt pályázók, érdeklődők, szimpatizánsok, tagság és kedves olvasó! A "Miért vallom székelynek magam?" esszépályázatunk sikeresen lezárult. Köszönjük megtisztelő írásaitokat, a biztató szavakat, az érdeklődéseket és a támogatásokat. Nagyon sok pályázat érkezett a megadott határidőig, olyannyira, hogy szükségét láttuk a határidő meghosszabbításának. Ezen okból kifolyólag sajnos az eredményhirdetés is megcsúszott kissé, de semmiképpen el nem maradhat! Tehát: Ezúton szeretnénk meghívni
  5. A székely nemzet atlasza
    23 Feb, 2019
    A székely nemzet atlasza
    Megjelent a Székely nemzet atlasza, mely térképekkel segíti a székely nemzet öntudatának erősítését.  Székely Nemzet Atlasza (latin- és rovásfeliratos) Hiánypótló műként került kiadásra a Székely nemzet atlasza - a térképes sorozat új kiadványaként a Magyar környezet atlasza után. Kiss András kiadó és Faragó Imre térképész és csapata munkája, valamint a Rovás Alapítvány együttműködése nyomán az alábbi témák kaptak helyet az atlaszban: -Székely szimbólumok magyarázata -Székely helynevek
  6. Pályázati felhívás!
    19 Nov, 2018
    Pályázati felhívás!
    A Székelyek Világszövetsége esszépályázatot hirdet nem kizárólag, de főként székelyföldi középiskolás diákok számára az alábbi címmel: "Miért vallom székelynek magam?" A pályázat nem titkolt célja erősíteni a fiatalokban a székely nemzeti identitást, közelebb hozni a múltunk megismeréséhez, jelenünk megértéséhez és megmaradásunk szükségességéhez!   A pályázat ötlete már bemutatásánál nagy népszerűségnek örvendett a november havi, alapító tagsági gyűlés napirendi pontjaként, és kis
  7. Tízezer éve a Kárpát medencében?
    16 Nov, 2018
    Tízezer éve a Kárpát medencében?
    MÁR 10 000 ÉVVEL EZELŐTT IS MAGYAROK ÉLHETTEK A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN? TATÁRLAKA DÖBBENETES REJTÉLYE!  Az 1870-es években elképesztő leletek tartották izgalomban az épp akkor megszülető magyar régészettudomány kutatóit. Erdélyből és a Délvidékről ugyanis olyan bizonyítékok kerültek elő, melyek arra utaltak: Nem 896-ban jöttek be először magyarul beszélő népek a Kárpát-medencébe, hanem - bármennyire is hihetetlen - az újkőkorban, 10 000 éve! Hogy megértsük a tatárlaki leletek igazi jelentőségét,