Mert mindannyian székelyek vagyunk

2017.09.05

Kedves SZVSZ szimpatizánsaink, kedves székelyek és magyar testvéreink!

Az SZVSZ csoportban vannak olyan bejegyzések ahol komoly viták alakulnak ki és sokan, akik frissen léptek be hozzánk a csoportunkban, nem igazán hallottak rólunk, nagyon sokan nem is aktiválódnak, mert még nem tudják hova tegyenek minket. Természetesen ezt megértjük, mert a székely nép a 28 év alatt annyi hideget kapott magára, hogy sokszor elfáradunk és elgondolkodunk, hogy mi az ami kell nekünk, próbáljunk-e már a képviselőinkben megbízni ennyi év eredménytelenség után? Kedves székelyek ez bennünk alapító tagokban is felmerült a kérdés, hogy kiben tudunk megbízni, lesz e már eredmény a székely önrendelkezés kérdésében és a igen melyik párttól. Sajnos erre 28 év kellett elteljen, hogy rájőjünk, hogy nem a jelenlegi pártoktól kell várjuk ezt a csodát hanem a sziklaként porló székelyeket kell újra egy erős székely öntudatú néppé formálni és együttes erővel elérni az önrendelkezésünket ami jár nekünk!

Talán ha ezt a jelenlegi erdélyi magyar pártok elérték volna, nem is lenne szükség az SZVSZ-re sem, de jelenlegi állapotokat nézve viszont szükség van ránk, mert kell a székelyeknek egy olyan nemzetközi képviselet, ami össze fogja a székely népet és ennek a büszke katona nép szabadságát tűzi ki a piros-fekete önrendelkezési harc zászlajára, amely mellé minél többen oda fognak állni annál erősebb leszünk. Az SZVSZ soha nem fog elszállni magától és az egyszerű székely emberek szintjén fogjuk tartani minden mellettünk lévő emberrel a kapcsolatot és kérünk mindenkit, akinek ötlete vagy javaslata van, amivel tudná segíteni az SZVSZ munkáját az írjon nekünk. Minden véleményre válaszolunk és köszönjük azt a rengeteg támogató levelet, amit a weboldalunkon küldenek nekünk, igyekszünk mindenkinek a legrövidebb idő alatt válaszolni.

A Székelyek Világszövetsége Facebook csoport elindítása óta sok minden történt velünk, amit a csoportban is megosztottunk. Egyebek mellett kiálltunk egy székely terméket gyártó vállalkozásért, felemeltük a szavunkat az anyanyelvünk, a magyar nyelv használata mellett és a Csíkszeredai Városháza felirat védelmére is szántunk időt, pénzt, energiát. Budapesten élő székely és magyar testvéreinkkel együtt meneteltünk a Független Székelyföld mellett és a nagyon sokunkat érintő romániai falurombolások elleni tüntetésre emlékeztünk meg a Hősök terén. Kiálltunk a terroristaként megbélyegzett székely testvéreink mellett és ezt a jövőben is folytatjuk.

Ez a szűk év nagyon tanulságos volt számunkra és úgy érezzük, itt az ideje, hogy Önökkel kedves csoporttagok, székelyek, erdélyi-, és magyarországi magyarok, valamint a székely önrendelkezést támogató bármely nemzethez, nemzetiséghez tartozó embertársaink, hogy összefogjunk és közösen együttes erővel olyan erős szervezetté kovácsoljuk az SZVSZ-t hogy a 17 milliós románság lándzsái, mint egy tollpihe úgy peregjenek le a székelység védőpáncéljain.

A Székelyek Világszövetsége arra kéri a szimpatizánsait, hogy aki a székelység önrendelkezési törekvéseivel egyetért és szeretne részt venni ebben a nagyon nehéz és magasztos cél elérésében, az jelentkezzen hozzánk az SZVSZ önkéntesei közé, hogy minél nagyobb területen tudjuk a székelység érdekeit - törvényes úton és erkölcsileg tisztán - képviselni. Nem számit az életkor, tapasztalat, iskolai végzettség és semmi ilyen formaiság, csupán az számit, hogy akarjon tenni a székely önrendelkezésért és mindezt a székely nép javáért tegye, ne a neve hirdetéséért, az általa rokonszenvezett párt hirdetéséért. ,,A ház alapja kész, most a téglákat kell rakni,,

Erőt, egészséget a magyar nemzetnek, önrendelkezést a székely népnek!