DAN TANASA KITILTÁSA MAGYARORSZÁGRÓL

2017.04.19

A Székelyek Világszövetsége SZVSZ levélben kérte az összes Magyarországi pártot, hogy a magyarellenes, soviniszta Dan Tănasat Magyarország területén nyilvánitsák ,,PERSONA NON GRATA,,-nak tiltakozásképpen a székelyföldi önkormányzatok magyar feliratainak eltávolitásáért és a székelyföldi hazafiak gyalázása ellen. Egyelőre még a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelentkezett és hétfőn fogja ezt megtárgyalni és választ fognak adni nekünk. További információk az üggyel kapcsolatosan hamarosan. Közben visszajelzést kaptunk a Jobbiktól, hogy elfogadták a kérésünket és a nemzetpolitikai szakpolitikusukhoz Szávay Istvánhoz elküldték a kérésünket. A többi párt állásfoglalását is közöljük nyilvánosan.

Tisztelt Elnök Úr!

A Székelyek Világszövetsége szervezet azzal a kéréssel fordul a .....felé, hogy az erdélyi magyarságot, a székely népet és a magyar nyelvet üldöző Dan Tănasa újságíró és politikus ellen kezdeményezzék azt, hogy az említett Dan Tănasat Magyarország területén Persona non gratanak nyilvánítsák, tiltakozásul a székelyföldi önkormányzatokon lévő magyar feliratok birokságon történő gyalázásáért, a feliratok eltávolításáért, székelyföldi hazafiak üldözéséért és bemocskolásukért.

Az SZVSZ- Székelyek Világszövetsége számit a ..... segítségére is és kéri az Önök támogatását abban, hogy székelyföldön együtt harcoljunk a magyarellenesség ellen. Fontosnak látjuk azt, hogy ezt a célt is el tudjuk érni.

A Székelyek Világszövetsége 2017-től Romániában is be lesz jegyezve, most még csak az USA területén van bejegyezve. Célunk az, hogy mindenféle megosztás nélkül politikai hovatartozás nélkül tudjuk segíteni a székelyföldi embereket az önrendelkezés elérésében.

Az SZVSZ már elkezdte a munkáját, ami egyben felelősségünk és kötelességünk. Elsőként tettünk feljelentést a December 1-én, Sepsiszentgyörgyön a magyarokat gyalázó ortodox pópa ellen.

András Mihály az SZVSZ székely alapítója, beadványt nyújtott be az ENSZ-hez, hogy a székelységet Erdélyben fogadják el őshonos népként, ennek eredményét 2017- ben tudjuk csak meg

Az SZVSZ fontosnak látja, hogy Székelyföld gazdaságán javítson és ezért mindent meg fogunk tenni, hogy sikerüljön is. Békés módon szeretnénk elérni Székelyföld önrendelkezését és az ott élő etnikumok közti békét szeretnénk létrehozni. Az SZVSZ minden olyan pártot, szervezetet támogat, akik a székely önrendelkezésért és a székelységért is szeretnének tenni, mint már említettük nem célunk megosztani ez erdélyi magyarságot és a székelységet ezért senkit sem tartunk ellenfelünknek.

Az SZVSZ tehát arra kéri a ........, hogy a fent említett soviniszta, magyarellenes Dan Tănasat nyilvánítsák Magyarországon Persona non grata-nak tiltakozva a magyarellenes cselekedetei ellen és szolidaritást vállalva a székelyekkel és az erdélyi magyarokkal, akik naponta kell, harcoljanak a magyarságukért.

Kérjük, Önöket segítsenek nekünk!

SZVSZ-Székelyek Világszövetsége

2016.December.10