A Visszhang eseményünk programja kezd alakulni

2017.05.17

A 2017. Június 27-én, Budapesten megrendezésre kerülő Visszhang - Visszaadjuk a székelyek hangját címre keresztelt eseményünk programjának szerkesztését elkezdtük. Az eseménynek külön Facebook oldalt készítettünk ahol a programmal kapcsolatos információkat fogjuk megosztani,(https://www.facebook.com/VisszhangSZVSZ/ ) természetesen a weboldalunkon is szerepelni fog a végleges program. Na de milyen programokra lehet számítani?

A rendezvény a Székely Függetlenségi Menettel kezdődik a román nagykövetség épülete előtt a XIV Kerület Thököly út 72. előttről, de. 11: 00 órakor, ahol beadványt nyújtunk be a Román Állam felé a székelység elismertetésére. Külön beadvánnyal és reményeink szerint aláírásgyűjtés keretén belül a Magyar Államtól is fogjuk kérni a székelység hivatalos elismertetését. A Thököly út 72. előttről, vonulás a Thököly út- Dózsa György út - Hősök tere útvonalon élő zenész kísérettel. A Hősök terén megemlékezés az 1988-as, szintén Hősök terei, több százezres megatüntetésre, amely a román kommunista diktatúra ellen, és konkrétan a falurombolások ellen emelte fel a szavát. Itt pártok, magán személyek, civilszervezetek felszólalásaik következnek, majd ezek után kulturális műsorok, élő zenei fellépés, rövidfilm kivetítés történik, majd a későbbi program más helyszínen fog folytatódni egy székely önrendelkezési fórummal és a fórum után szintén élő zenével fogjuk szórakoztatni a kedves megjelenteket (az utóbbi helyszínnel kapcsolatban csak a végleges program kialakítása után tudunk információval szolgálni)