A Székelyek Világszövetsége a 2018-as évet ,, A székely nemzettudat feltámadásának évének,, tekinti!

2018.01.11

A Székelyek Világszövetsége a 2018-as évet ,, A székely nemzettudat feltámadásának évének,, tekinti, mivel úgy gondoljuk a 2017-es évben felerősödött és egyre jobban erősödő székely nemzettudat feltáadása és ennek fontosságának megértése a 2018-as évben lesz amikor az SZVSZ is különböző fórumokon és rendezvényeken a székely nemzettudat felvállalására fogja a jogilag a székelységétől megfosztott embereket biztatni.

Nagyon nehéz ez az út amin haladunk, mivel rengeteg támadás érte a székelység nemzettudatát mind magyar mind román részről. Egy 750 000 -es nép nemzettudatát és jogi létezését próbálják az erdélyi magyar pártok, és az SZNT is végérvényesen tönkre tenni, mondván azt, hogy székelyek már nem léteznek csak magyarok. Ezt a folyamatot meg kell állítani és a székely embereknek el kell mondani azt, hogy támadás érte őket, úgymond rokoni (testvéri) tűz.

Ezek a székely nemzettudat romboló pártok szervezetek támadják és támadni is fogják az SZVSZ-t csak mert nem állunk be a sorba és nem engedjük azt, hogy tőlünk elegyék azt amiért a felmenőink az életüket adták. Erre mi is képesek vagyunk és ragaszkodunk ahhoz, hogy a népszámlálások során székelynek mondjuk magunkat.

A Székelyek Világszövetsége felszólítja a székely nemzettudatot bíráló pártokat, szervezeteket, hogy ha nem támogatják a székelység jogi kimutatását, ami az önrendelkezési jogunk és őshonosságunk kézzel fogható bizonyítéka lenne, akkor legalább ne beszéljenek a székelység ellen, mert nincs joguk a székelység nevében beszélni és egy olyan nép eltüntetéséért tenni, ami több ezer éve már itt van.

A székelységet bátorítjuk, hogy vállalják fel ezt a kincset, amit elődeink oly büszkén őriztek és a 2011-es népszámlálási adatokban lévő 1665 székelyből legyen a következő népszámlálások alkalmával megközelítőleg 750 000. Hogy lehet ezt elérni? Úgy hogy testvér a testvérnek, rokon a rokonnak, szomszéd a szomszédnak, barát a barátnak tovább adja ezt. Nagy Emil alapító tagunk szavaival élve azt kell mondanunk és hirdetnünk, hogy ,,Nem elég felvenni a székelyruhát ha nincs alatta székely szív és öntudat!,,