A székely önrendelkezés fontossága

2017.08.30

Mi mindig Erdélyt védtük és most is azt csináljuk, de amíg jogilag nem vagyunk elismerve, addig nem tudunk semmit tenni. Megsúgom azoknak, akik nem értik kb. 1000X, ha nincs székely önrendelkezés akkor nem lesz Erdély autonómia. Aki pedig nem érti ezt, az sem a székely népért sem a magyarságért nem tud dolgozni. XXI század békés módon csak is diplomáciai eszközökkel lehet elérni bármilyen szabadsági harcot.

Itt nem etnikai önrendelkezésről beszélünk, hanem területi függetlenségről, amikor Székelyföldről beszélünk. Első lépés (egyben a legnehezebb) kérdőre vonni azokat, akik letagadják székelységüket, de szívesen használják minden politikai előnyre. 80 évig eszközként használtak a gyarmatosítók és 920 évig a magyar Kormány- Osztrák- Magyar Monarchia vagy más magyar- román összeesküvések. 2017- 2018 viszont egy olyan előnyös helyzetben vagyunk(Székelyek), hogy "gyöngyökért" nem tudnak megvenni.

Magyar Ország Kormánya kéri a székelyek voksát és Románia jól akar kinézni Európában a legkényesebb mind a két országnak Székelyföld. Megemlítenem, hogy Gyurcsányék is azért vesztettek el a választásokat, mert megtagadták az Erdélyben elő magyar ajkúaknak az állampolgárságot és igen szövetségben voltak az udémérével (RMDSZ), december 2016 szövetségbe lépett az Orbán Kormány az udémérével és próbálja megakadályozni (lásd Semjén beszédet) a székelyek jogi elismerését mint NÉP, tehát aki tud egy kicsit gondolkozni észre veszi, hogy mi lesz a folytatás.

Arra senki nem gondol, hogy a Székelyek Világszövetsége pontosan azt szeretne megakadályozni? Mert az biztos és többször mondtam már, kivéve egy pár anyagilag érdekelt székelynek nevezni akaró egyénen kívül, ha a MO Kormány nem ismeri el jogilag a székely népet, akkor elveszíti a 2018-as választásokat. Mi nem vagyunk ellensége vagy különösen szimpatizánsa semmilyen pártnak, de nem szeretnénk, hogy amikor elvesztették a választásokat, akkor rajtunk "csattanjon" az ostor. Azt is tudomásul kell venni, ha a RO Kormány elfogadja őshonos kezdeményezésünket, akkor meg kell 100 év annak, hogy a székelyek Anyaországnak tudja újra nevezni és testvérnek azokat, akik megtagadták létezésünket.

András Mihály